Vilniaus Šv. Jono Bosko parapija

2024 m. vasario mėn. 11 d. skelbimai

2024-02-10

VI eilinis sekmadienis

  • Šiandien kviečiame vaikus po 15 val. Mišių pasilikti Užgavėnių šventėje: bus Kanapinio ir Lašininio pasirodymas, žaidimai, deginsime Morę ant laužo ir bus blynų visiems vaikams.
  • Trečiadienį, vasario 14 d., minime Pelenų dieną: prasideda Gavėnia. Šv. Mišios 7, 11 ir 19 val. Kiekvienose mišiose bus barstomi pelenai. Pelenų dieną yra privalomas pasninkas nuo mėsos. Taip pat tą dieną galime sočiai valgyti tiktai vieną kartą dienos metu. Gavėnia – laikas skirtas pasirengimui Velykoms ir atgailai. Nuo Pelenų dienos prasideda Velykinės išpažinties ir Komunijos laikas.
  • Penktadienį, vasario 16 d. minime Lietuvos valstybės atkūrimo šventę. Šv. Mišios ne tik 7 val. ir 19 val., bet bus aukojamos šv. Mišios už Tėvynę 11 val. Vakare, po 19 val. Mišių eisime Kryžiaus Keliu kaip ir kiekvieną Gavėnios penktadienį. Per visą Gavėnią kiekvieną penktadienį, kaip ir praeitais metais, bus renkama rinkliava Mišių metu, skirta Šv. Žemei paremti, kartu su Didžiojo penktadienio aukomis.
  • Nuo kito sekmadienio giedosime Graudžius verksmus prieš sumą, t. y. 10 val. 30 min.
  • Rytoj vasario 12 d. Lazdynų bendruomenės „Daina“ choras kviečia visus i seniūnijos salę 11 val.., kur vyks programa skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.
  • Kaip jau žinote, mūsų parapija prisijungė prie projekto „Padovanok šilumą“ Ukrainos žmonėms. Bažnyčios gale stovi dėžė, į kurią galite dėti žvakių likučius, kuriuos turite namuose: surinksim tuos likučius ir atiduosime savanoriams, kurie pagamins žvakes šildyti žmones Ukrainoje. Dėžė liks mūsų bažnyčioje visą vasario mėnesį iki kovo pradžios.
  • Nuo kito sekmadienio ir visos Gavėnios metu bažnyčioje prie išėjimo bus padėta dėžė, skirta maisto produktams rinkti mūsų parapijos vaikų dienos centrui bei parapijos Carito valgyklai. Prašome atnešti greitai negendančių produktų – tai bus mūsų atgailos ir pasninko ženklas bei šitaip padėsime stokojantiems.

Both comments and pings are currently closed.