Vilniaus Šv. Jono Bosko parapija

2023 m. gruodžio mėn. 10 d. skelbimai

2023-12-09

II advento sekmadienis

  • Šią savaitę liturgijoje minime: trečiadienį šv. Liuciją, mergelę ir kankinę, ketvirtadienį šv. Kryžiaus Joną, kunigą ir Bažnyčios mokytoją.
  • Prie bažnyčios durų galima įsigyti pašventintų kalėdaičių. Savaitės bėgyje galite įsigyti kalėdaičių raštinėje, raštinės darbo metu, arba zakristijoje nuo 17 val.
  • Rarotų šv. Mišios yra aukojamos kiekvieną sekmadienį 8 val.
  • Advento rekolekcijos mūsų parapijoje vyks šią savaitę, gruodžio 15–17 dienomis. Rekolekcionistas bus kun. Maksimas Bianco. Penktadienį šv. Mišios su pamokslu bus aukojamos 19 val. Šeštadienį rekolekcijų šv. Mišios su pamokymu – 11 ir 19 val. (demėsio: šv. Mišios bus 11 val., o ne 10 val. kaip šeštadieniais įprasta), sekmadienį – įprastu laiku per visas šv. Mišias (8, 11, 15, 19 val.). Rekolekcijų metu klausyklose bus daugiau kunigų, raginame atlikti išpažintį ir nelaukti iki Kalėdų.
  • Bažnyčios gale stovi raudona dėžė: jame visą Adventą galite įdėti savo paaukotus greitai negendančius maisto produktus, kurie bus naudojami mūsų parapijos Carito valgykloje Dėžė stovės iki sausio 8 d.
  • Minint šventojo Juozapato Kuncevičiaus kankinystės 400-ąsias metines, iki šio vakaro mūsų bažnyčioje saugoma pirmosios klasės šio Ukrainos katalikų šventojo relikvija. Šventasis Juozapatas keletą metų gyveno Vilniaus mieste ir dirbo dėl katalikų ir pravoslavų krikščionių vienybės. Jis buvo nužudytas kaip kankinys Ukrainoje ir yra labai gerbiamas mūsų brolių ir seserų ukrainiečių katalikų. Mišių pabaigoje kviečiame žmones asmeniškai prieiti prie relikvijos (jos liesti negalima) ir tyliai pasimelsti, prašant šio šventojo užtarimo visų mūsų maldos intencijomis.

Both comments and pings are currently closed.